mandag 2. november 2009

Stockholm Syndrome

Mange har vel fått det med seg allereie, men for dei som ikkje har det, så gjekk det lukt åt helvete i innleiande i Nordic League i Stockholm i helga. Me tapte 0-3 for både Sollentuna og Marienlyst etter fryktelig dårlege prestasjonar. Marienlyst gjekk heilt til topps. I og med at me knuste Marienlyst sønder og saman i september, er me veldig, veldig skuffa over innsatsen vår. Alle spelte under pari, og savnet av Øivind er ikkje til å komme vekk frå.

Ein ting som etter ei slik helg blir meir og meir åpenbart er at norsk innandørsvolleyball er dårlegare enn nokonsinne. Nyborg er fullstendig suveren i heimleg serie, men er ikkje i nærleiken av å kvalifisere seg for Nordic League- finalespel. Kvifor? Fordi Nyborg aldri får god nok internasjonal matching. Det er sikkert cocky å seie, men alle veit at det er heilt sant. Det blir aldri nødvendig å ta ut det ytterste, derfor er det vanskelig å ta det ut når me plutselig møter god motstand. Det er skuffande, og det er mange i Nyborg som ønskar endring på ein eller annan måte. Så får me sjå kva det vil innebere.

Ein annan ting som er for meg og mange andre heilt fullstendig uforståelig er forbundet si prioritering i forhold til seniorlandslag. Forbundet sitt mål er at Norge sitt seniorlandslag skal vere på topp to i Norden, altså betre enn både Danmark og Sverige. Korleis skal me bli det fullstendig utan landslagsaktivitet og deltakelse i EM-kvalik o.l? Skulle gjerne visst kva tankar forbundet har om dette. Eg regnar med forbundet si begrunning vil vere dårleg økonomi. Då foreslår eg at dei går ut med ei melding der dei annonserer at alle ambisjonar og håp og satsing på at Norge skal bli ein god innandørsnasjon er avlyst grunna dårleg økonomi. Det er håplaust å ha ein slik ambisjon når dei ikkje eingong klarer å skrape saman pengane til eit skikkeleg arrangement av cupfinale. Den eine happeningen i norsk innandørsvolleyball årleg som det er litt blest om, med TV- sending og det heile er på få år blitt redusert til ingenting, overlatt til tilfeldighetane ved ein trekning om det kjem 100 eller 1000 og ser på cupfinalen.

Om det ikkje blir seniorlandslagsaktivitet framover, så vil det vere ei synd og skam. Spelarmaterialet Norge rår over er slett ikkje dårleg! 88/89- generasjonane, som nok vil bli ei stamme i eit landslag, må vere nokon av dei beste som er av volleyballgenerasjonar i Norge på ei stund. Likevel blir ikkje potensialet utnytta. Siste aktivitet seniorlandslaget til Norge hadde, var VM- prekvalik i Latvia. Her slo Norge Sverige 3-0, med 4 88/89- modellar i startoppstillinga. Sverige hadde vore på samling i Storbritannia og spelt treningskampar mot dei veker i forvegen. Norge hadde hatt to treningsøkter i lag. Dermed seier det seg sjølv at potensialet er der.

Situasjonen slik den er no er iallfall meiningslaus. Forbundet prioriterer å sende juniorlandslaga avgårde på turneringar, dette er vel og bra, men kva hjelper det, når desse talentfulle juniorlandslagsspelarane har ein direkte elendig eliteserie og eit ikkje-eksisterande seniorlandslag å gå til? Det er heller ikkje lett å bli oppdaga av gode skandinaviske eller europeiske klubbar når nivået i Norge er så dårleg. ToppVolley har heldigvis gjort eit genialt grep i år, ved å sende eit lag med motiverte, talentfulle spelarar rundt i Europa der dei får spele og trene med gode internasjonale lag, samt skape gode kontaktar til seinare. Eg er misunnelig. Grr.

Uff, det blei mykje negativt no. Det er slik det blir når ein ser idretten ein elskar forfalle.

Dessutan er eg sur fordi eg må lese til eksamen no.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Preaching to the choir! Bare synd de som burde høre dette fungerer som en vegg i denne sammenheng...

Er det noen i forbundet for tia som forstår dette som vi kan samarbeide med? -og infiltrere NMVBF

Sundfjord sa...

Reknar ikkje med mykje hjelp frå den kanten, på grunn av den forferdelige økonomien, trur ikkje det er mykje å gjere med det. Me i Nyborg må nok gjere ting på egenhånd før økonomien til forbundet bedrar seg..

Unknown sa...

Syns ikkje det blei for mykje negativt. Men for mykje volleypreik det blei det!
Vonar dette hjelpe på steminga.